fbpx

ONS.VLAARDINGEN Gaat voor totaalverbod lachgas

30 oktober 2019                                                                                                 

VLAARDINGEN- De verkoop van lachgas kan met onmiddellijke ingang in heel Vlaardingen worden verboden op basis van toepassing van de Wet Milieubeheer. Daarvan is oppositiepartij ONS.Vlaardingen overtuigd. De partij zal daarom volgende week tijdens de gemeenteraadsvergadering aandringen op handhaving. Ook verlangt ONS van het stadsbestuur een voorstel tot wijziging van de APV om het gebruik tegen te gaan van lachgas.

Burgemeester en wethouders hebben dinsdag laten weten dat het momenteel in Vlaardingen alleen mogelijk is lachgas te verbieden bij evenementen. ONS wijst in een reactie daarop naar de gemeente Arnhem. De Gelderse gemeente komt wel met een totaalverbod op lachgas.

ONS stelt vast dat de problemen ten gevolge van handel en gebruik van lachgas zich niet beperken tot evenementen. Uit cijfers van de politie blijkt dat er een sterke toename is van lachgasgebruik in het verkeer. Het aantal verkeersincidenten waarbij lachgas in het spel was, was in juli al 2,5 keer zo hoog als in 2018.

Er zijn gebruikte ballonnen en lachgaspatronen gevonden in de auto die vrijdagavond in Schiedam tegen een mast aanreed. De bestuurder van de gecrashte auto op de ‘s-Gravelandseweg heeft geprobeerd er na de klap lopend vandoor te gaan.

Het gebruik van lachgas onder jongeren en jongvolwassenen is de laatste jaren flink gestegen. Dit kan leiden tot gezondheidsrisico’s en combinatiegebruik van lachgas en alcohol (of andere verdovende middelen). Er zijn ook steeds meer meldingen van overlast door gebruik op straat en rondslingerende patronen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.