fbpx

Ben Vuijk (ONS.Vlaardingen)

 Mijn naam is Ben Vuijk, ik ben getrouwd met Nicolien, ik heb twee kinderen; Dennis en Jessie Jazz en ik heb een kleindochter Layla. Van origine ben ik oud-horecaman. Ik heb gewerkt bij onder andere De Arepol, d’Oude Stoep en de Salon in Vlaardingen. Verder geniet ik van het leven. 

Sinds wanneer zit je in de gemeenteraad en hoelang ben je al politiek actief?

Van 2010 tot 2014 heb ik in de gemeenteraad gezeten als raadslid van de fractie VV2000/Leefbaar Vlaardingen. Nu zit ik vanaf 2018 namens ONS.Vlaardingen in de gemeenteraad. 

Wat heeft je gedreven om raadslid te worden?

Ik zou mij nooit met politiek hebben ingelaten als de teloorgang van Vlaardingen mij niet innig aan het hart ging. Als oud-ondernemer weet ik dat horeca en politiek nauw met elkaar zijn verweven en onder het motto ‘if you can’t beat them, joint them’ zette ik 9 jaar geleden de eerste stappen op het doornige pad dat stadsbestuur, en in mijn geval gemeenteraad, heet. 

Wat wil je nog bereiken voor Vlaardingen? 

Volgens mij is er het nodige mis in de stad, dat snel opgelost kan worden tegen aanvaardbare kostprijzen. Ik heb een hekel aan adviesbureaus die elkaar in de loop der decennia imiteerden, de gemeenschap veel geld hebben gekost en per definitie niets tastbaars hebben opgeleverd. Ik zou niet alleen de verloedering graag een halt toeroepen in Vlaardingen, maar er een schone, levendige en veilige stad van maken, die Vlaardingen nog niet eens zo gek lang geleden was. Juist hierom heb ik een boekje gemaakt met de titel: ‘niet morgen, maar nu.’ Hierin staan problemen en betaalbare oplossingen. Dit boekje wordt binnenkort niet alleen aan de raad, maar ook aan betrokken ondernemers aangeboden. Mijn stokpaardjes liggen veelal in en rondom het centrum: het gebied waar uitgaand Vlaardingen zijn zinnen op prettige wijze moet kunnen verzetten. Dat wil niet zeggen dat de buitenwijken mij koud laten. De denkbeeldige steen die ik in het water (het centrum) gooi, golft vanzelf naar de buitenwijken. Minder hoog en minder heftig is het effect van een wervelend stadscentrum ook in Holy, Oost en West merkbaar. 

Vlaardingen moet kappen met die dure externe bureaus. Er liggen zoveel rapporten onderin vergeten lades stof te happen, die almaar dezelfde boodschap bevatten. Er zijn genoeg stadsgenoten die de nodige expertise hebben en weten wie en wat Vlaardingen is!

Vlaardingen. Ik ben er geboren, heb er het grootste deel van mijn leven gewoond, ik zal er op een dag ook sterven. Maar voor het zo ver is, wil ik deze expertise op poten hebben, zorgen dat er een werkbare basis ligt, die bovendien betaalbaar is. 

Waarom heb je voor deze plek (op de foto) gekozen

Eén van mijn geliefde plekken is ’t Hof/Oranjepark. Zeker na de opknapbeurt van enige jaren terug, ontbeert het stadse groen de ware beleving. In grote lijnen heb je het Zomerterras en nu het winterse broertje. Dat is het wel zo ongeveer, maar je kunt het park aankleden met een permanente muziektent, in oude stijl. Het is een mooie plek voor bijvoorbeeld openlucht kerkdiensten, foodtrucks, en kanoverhuur. Je kunt skatewedstrijden organiseren voor de jeugd. Die baan is top en jongeren staan te trappelen van ongeduld. Het park moet een centraal punt worden, waar stadsgenoten elkaar jaarrond en met wisselende festiviteiten kunnen ontmoeten. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.