fbpx

Frans Hoogendijk (ONS.Vlaardingen)

Wie ben je?

Mijn naam is Frans Hoogendijk. Ik ben 70 jaar, ongehuwd en ik ben vader van een geweldige dochter en opa van twee kleindochters. Ik golf graag en praat graag over judo, de sport die ik als bestuurder op zowel regionaal als nationaal en internationaal niveau heb gediend en waar ik op de achtergrond nog steeds actief ben.

Sinds wanneer zit je in de gemeenteraad en hoelang ben je al politiek actief?

Sinds maart 2014 zit ik in de gemeenteraad. Ik ben politiek actief sinds de jaren dat er in Vlaardingen een Verkeerscirculatieplan werd gemaakt en dat het linkse programcollege lak had aan ondernemers in het MKB. Dat is ongeveer 40 jaar geleden.

Wat heeft je gedreven om raadslid te worden?

Als geboren en getogen Vlaardinger vond ik dat dit de manier was voor mij om iets voor mijn stad te doen. Ik heb als internationaal sportbestuurder de hele wereld over gereisd en zoveel dingen gezien waarvan ik dacht “waarom doen wij dat niet in mijn stad?’’

Op welk resultaat dat je behaald hebt in de raad ben je trots?

Het meest trots ben ik op de positie die ONS.Vlaardingen heeft als belangrijke politieke stroming in de Vlaardingse gemeenschap. Ik ben trots op het feit dat wij collega’s hebben kunnen overtuigen dat de zogenoemde Rotterdamwet een belangrijk stuurmiddel voor gemeenten is om diversiteit van sociale klasse in je stad te kunnen krijgen.

Wat wil je nog bereiken voor Vlaardingen?

Dat wij tegen de achtergrond van de hoeveelheid partijen die we in de raad hebben en het feit dat bij de laatste verkiezingen 80% van de verkiezingsprogramma’s min of meer gelijk waren, in gaan zien dat we het samen moeten doen en niet meer moeten vervallen in 18-17 situaties want dat tast de democratie aan.

Waarom heb je voor deze plek (op de foto) gekozen?

Ik heb de foto genomen in de oude hal van het Stadhuis. Voor mij is het Stadhuis het huis van de lokale democratie die volgens de visie van ONS.Vlaardingen aan vernieuwing toe is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.