fbpx

Gilles Pappers (ONS.Vlaardingen)

Wie ben je?

Mijn naam is Gilles Pappers, ik ben 71 jaar en getrouwd, al ruim 50 jaar met Ingrid. We hebben 1 zoon, 1 schoondochter en 2 kleinkinderen. Ik ben geboren in Schiedam, maar wij wonen al ruim 40 jaar in Vlaardingen. Mijn hobby’s zijn naast de gemeentepolitiek, muziek (luisteren), lezen, fietsen en natuurlijk mijn volkstuin bij volkstuinvereniging ‘Zuidbuurt’.

Sinds wanneer zit je in de gemeenteraad en hoelang ben je politiek actief?

Ik zit sinds 2018 in de gemeenteraad voor ONS.Vlaardingen waarvan de laatste periode als fractievoorzitter. Voor deze periode was ik tot 2014 actief voor Trots op Nederland, een inmiddels verdwenen partij.

Wat heeft je gedreven om raadslid te worden?

Mijn drijfveer om in de lokale politiek te gaan is dat ik vond en nog steeds vind dat er nogal wat moet veranderen in onze stad. Denk aan veiligheid en armoede. Dat was een reden om mij aan te sluiten bij een lokale partij ‘ONS.Vlaardingen’.

Op welk resultaat dat je behaald hebt in de raad ben je trots?

Ik ben een onderdeel van een actieve fractie van vier leden en een steunraadslid dat als team fungeert. Zeker op het gebied van veiligheid en veiligheidsgevoel scoort onze fractie goed. Een teleurstelling was wel dat eind vorig jaar twee moties van onze fractie over het gebruik en handel van lachgaspatronen werden verworpen. Inmiddels wordt er gelukkig anders over gedacht door de toenmalige tegenstemmers.

Wat wil je nog bereiken voor Vlaardingen?

Dat Vlaardingen de plaats krijgt in onze regio die het verdient. Veilig, schoon en een bruisende binnenstad.

Waarom heb je voor deze plek op de foto gekozen?

Ik heb gekozen voor mijn volkstuin. Deze 300 vierkante meter is voor mij een oase van rust en ik beschouw het als groene long in onze industriestad.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.