fbpx

VERRUIMING WINKELTIJDEN, EEN KERNCENTRALE EN GÉÉN BIOMASSA!

Wat hebben we donderdag 9 juli 2020 allemaal bereikt?

Tijdens de digitale raadsvergadering heeft ONS.Vlaardingen zich weer ingezet voor u. De belangrijkste dingen zetten wij hier op een rijtje.

Het amendement van de Vlaardingse VVD mede ondertekent door ONS.Vlaardingen is aangenomen. Hierdoor kunnen winkels in Vlaardingen voortaan zelf kiezen op zon- en feestdagen tot hoe laat zij open zijn! (Tot een max van 22u)

Samen met GroenLinks Vlaardingen en PvdA Vlaardingen hebben wij ook twee moties tégen biomassa ingevoerd, zodat er geen nieuwe biomassa centrales in Vlaardingen en hopelijk ook de regio gebouwd kunnen worden! Uiteraard zijn er door het landelijke beleid al veel te veel vergund en gesubsidieerd, dus al toestemming om te bouwen én er geld voor gekregen, maar we roepen het nu wél een halt toe!

Daarnaast is ONZE motie om een initiatief van onze vrienden Leefbaar Rotterdam te steunen, om naar een conferentie over een zogeheten ‘mini-kerncentrale’ te gaan, aangenomen. Een echte Rolls-Royce! Uiteraard zullen we deze nooit bouwen op Vlaardings grondgebied maar de mening van ONS.Vlaardingen is altijd geweest: “liever een stekker naar de Rotterdamse Maasvlakte met daarop een kerncentrale, dan horizonvervuiling voor Vlaardingers met honderden zonnepanelen en windmolens!”

Daarnaast waren er uitstekende mondelinge vragen van PvdA Vlaardingen en ChristenUnie SGP Vlaardingen over het door ONS gehekelde afvalbeleid… Namelijk de

 krankzinnige enquête over uw kliko’s die door Corona zogenaamd niet konden uitgerold worden. Absolute onzin. Maar u kunt Irado direct bellen op 010-262 10 00 om een Kliko aan te vragen voor uw snoeiafval en GFT!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.