fbpx

Josette Hogewoning (ONS.Vlaardingen)

 

      

Wie ben je? 

Mijn naam is Josette Hogewoning, ik ben 46 jaar en alleenstaande moeder van 3 kinderen. Ik heb verschillende hobby’s. De meeste tijd steek ik in mijn hobbytuin. 

Sinds wanneer zit je in de gemeenteraad en hoelang ben je al politiek actief? 

Sinds maart 2018 ben ik raadslid voor ONS.Vlaardingen, maar ik ben politiek actief sinds 2016 voor Code Oranje. 

Wat heeft je gedreven om raadslid te worden? 

Ik was al een tijd actief in de Westwijk en daardoor kom je automatisch in contact met het stadsbestuur. Hierdoor zie je dat de gemeenteraad de plek is waar veranderingen ingezet kunnen worden. Toen ik de gelegenheid kreeg mijzelf aan te sluiten bij een partij die open en transparant is en vooral de burger centraal stelt, ben ik ervoor gegaan.

Op welk resultaat dat je behaald hebt in de raad ben je trots? 

Dat ik de DoeMeeApp introduceerde in Vlaardingen om als pilot te gebruiken, de gehele raad daarmee akkoord ging en wij dus bij de inwoners van Vlaardingen vroegen waar zij NIET op wilden bezuinigen. Daaruit kwam naar voren dat we juist moesten investeren in Veiligheid. Deze input van de inwoners heb ik meegenomen in het herstelplan met onder andere als resultaat dat Handhaving uitgebreid kon worden met BOA’s. 

Wat wil je nog bereiken voor Vlaardingen? 

Ik zou het echt een belangrijke stap voorwaarts vinden als wij in de gemeenteraad afstappen van dat coalitie oppositie gedoe en gewoon met zijn allen een programma voor de gemeenteraad voor de komende 4 jaar vaststellen en iedere partij daar zijn inbreng in heeft.

Waarom heb je voor deze plek (op de foto) gekozen?

De foto is gemaakt voor de deur van de nieuwe locatie van de Kledingbank aan de Phillips de Goedestraat. Ik was al actief bij de Kledingbank voordat ik raadslid werd en dat doe ik nog steeds. Ik ben er trots op dat ik heb mee kunnen werken aan de totstandkoming van de nieuwe locatie.
(NB: ten tijde dat de foto werd gemaakt en dit interview ingezonden werd, was nog niet bekend dat de Kledingbank naar een andere locatie zou gaan)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.