fbpx

Raymond van Haren (ONS.Vlaardingen)

Wie ben je? 

Mijn naam is Raymond van Haren, geboren en getogen in Rotterdam. Getrouwd en trotse vader van vier kinderen. Mijn partner heb ik tijdens mijn studie in Rotterdam leren kennen. Uiteindelijk door de liefde terechtgekomen in Vlaardingen, waar ik sinds 1999 met veel plezier woon. Naast het raadswerk ben ik in het dagelijkse leven werkzaam bij de Rijksoverheid.

Sinds wanneer zit je in de gemeenteraad en hoelang ben je al politiek actief?

Al vanaf 2006 ben ik politiek actief maar sinds 2010 lid van de gemeenteraad. Vanuit mijn partij ONS.Vlaardingen bemoei ik mij vooral met alles wat te maken heeft met het sociaal domein, zoals jeugdzorg, de Participatiewet en de Wet maatschappelijke ondersteuning. Verder ben ik erg geïnteresseerd in onderwerpen als burgerparticipatie en integratie.

Wat heeft je gedreven om raadslid te worden?

Ik zag binnen Vlaardingen genoeg zaken die voor verbetering vatbaar waren. Verandering breng je echter niet teweeg door aan de zijlijn te blijven staan, maar juist door een actieve bijdrage te leveren. Dus heb ik mij in 2006 aangemeld bij een politieke partij.

Op welk resultaat dat je behaald hebt in de raad ben je trots?

In de raad heeft iedereen zijn/haar expertise. Zelf heb ik sinds 2010 veel kennis en ervaring opgedaan over het sociaal domein. Het sociaal domein raakt iedereen en is geen onderwerp dat te relateren is aan een politieke kleur. Ik ben er trots op dat ik vaak benaderd word door raadsleden (coalitie en/of oppositie) om mee te denken en om gezamenlijk te komen tot mooie resultaten.

Wat wil je nog bereiken voor Vlaardingen?

Ik hoop dat we als raad gezamenlijk Vlaardingen weer een financieel gezonde stad kunnen laten worden waar de Vlaardinger trots op kan zijn. Daarbij wil ik de inwoners actiever bij besluitvorming betrekken dan nu het geval is. Verder hoop ik dat de communicatie tussen de inwoners en gemeente sterk verbetert, want daar is ook nog veel te winnen en uiteraard hoop ik daar als raadslid een steentje aan bij te kunnen dragen.

Waarom heb je voor deze plek (op de foto) gekozen?

Deze foto geeft goed weer wat ik leuk vind. Je ziet een stukje van de Vlaardingse Vaart waar ik weleens ga vissen met mijn kinderen. Daarnaast zie je op de achtergrond een aantal boten. Ik ga namelijk met enige regelmaat varen met mijn gezin. Tenslotte zie je ook de brug naar de Broekpolder, een schitterend natuurgebied waar we als Vlaardingers trots op mogen zijn. Zeker in coronatijd is hier wandelen een goede uitlaatklep gebleken.
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.