fbpx

Maurice Pappers (ONS.Vlaardingen)

Wie ben je?

Mijn naam is Maurice Pappers, ik ben 50 jaar en woon samen met mijn vrouw en 2 kinderen. Ik ben werkzaam in de autobranche. Daarnaast ben ik veel te vinden op het stadhuis maar ook in de Broekpolder.

Sinds wanneer zit je in de gemeenteraad en hoelang ben je al politiek actief?

Voor ONS.Vlaardingen ben ik sinds 1 april (geen grap) van dit jaar als tijdelijke vervanger van Ben Vuijk geïnstalleerd als raadslid vanwege zijn ziekte. Op de achtergrond ben ik al een aantal jaren actief. Sinds 2014 namens Trots op Vlaardingen en sinds 2017 voor ONS.Vlaardingen.

Wat heeft je gedreven om raadslid te worden?

Ik kan er niet tegen dat ik mijn stad zie verloederen op allerlei gebieden en daarnaast het verkeerd besteden van gemeenschapsgeld. Bijvoorbeeld de lelijke windmolens die er helaas gaan komen, een kansloos pasjessysteem voor vuilnisbakken waardoor de verloedering nog meer toeneemt en de onveiligheid op onze straten.

Op welk resultaat dat je behaald hebt in de raad ben je trots?

Resultaten behaal je samen. Bij ONS.Vlaardingen werk je als een team. Zowel met mensen in de raad als op de achtergrond. Wij zijn er trots op dat wij achter dingen komen die de ‘Haagse Partijen’ niet zien of willen zien, zoals het vergeten van subsidie voor de sportverenigingen. Zo zijn er tal van voorbeelden van wat ONS.Vlaardingen aan het licht heeft gebracht.

Wat wil je nog bereiken voor Vlaardingen?

Meer inspraak van de Vlaardinger op belangrijke beslissingen. Een woonvergunning (als je een huis koopt moet je er ook wonen), een Vlaardings zwembad, geen woningbouw in de Broekpolder, voorrang voor Vlaardingers bij toewijzing van woningen, meer activiteiten in de stad zodat de stad weer aantrekkelijk wordt en gratis parkeren in de binnenstad (Rotterdam is vaak goedkoper parkeren dan in Vlaardingen).

Waarom heb je voor deze plek (op de foto) gekozen?

De Broekpolder is het natuur- en recreatiegebied van Vlaardingen en omstreken. Zelfs de burgemeester van Rotterdam wandelt hier graag. Dit gebied moet zo blijven zonder verdere bebouwing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.