Tijd om kleur te bekennen!

Met de goedkeuring van de spreidingswet staat Vlaardingen voor een nieuwe uitdaging. Naast onze bestaande verantwoordelijkheid voor statushouders en ons Oekraïense dorp, moeten we nog eens 350 extra asielzoekers opvangen. Helaas is dit een situatie waar ONS.Vlaardingen niet op zit te wachten, zoals we al hebben laten weten via een social media post op 24 januari.
Gelukkig zijn we niet alleen in onze bezorgdheid. VV2000 Leefbaar Vlaardingen heeft een voorstel ingediend om te vragen of we “achteraan aan kunnen sluiten in de uitvoering van de wet”. Hoewel dit een stap in de goede richting is, gelooft ONS.Vlaardingen dat het nog niet ver genoeg gaat. Daarom willen we Leefbaar Vlaardingen steunen door ons eigen voorstel in te dienen, waarin we pleiten dat Vlaardingen geen extra opvang meer zal bieden voor asielzoekers.
Leefbaar Vlaardingen maakt deel uit van de coalitie en kan ONS.Vlaardingen helpen om ervoor te zorgen dat ons voorstel om GEEN extra asielzoekers op te vangen wordt aangenomen. Mocht dit niet het geval zijn, dan zullen we alleen “achteraan aansluiten” en zal Vlaardingen alsnog 350 asielzoekers opvangen. Dit belooft nog wat te worden.