Aardgasvrij

ONS.Vlaardingen eist een Time-out voor aardgasvrij

Projecten in de G4 staan al compleet stil

In de afgelopen maanden hebben we in Nederland steeds meer gehoord dat de ambitie om van het aardgas af te gaan steeds minder haalbaar lijkt. Bewoners uit verschillende steden worden geconfronteerd met hoge naheffingen, en het aanleggen van collectieve warmtesystemen blijkt onbetaalbaar. Zelfs voor bedrijven is de investering te duur geworden.

Gelukkig lopen we in Vlaardingen achter op deze ontwikkelingen, waardoor we nog veel problemen kunnen voorkomen. ONS.Vlaardingen roept daarom het college op om onze plannen voor een aardgasvrije Drevenbuurt voorlopig op te schorten. We willen eerst zeker weten dat de Drevenbuurt niet de dupe wordt van deze transitie.

De Drevenbuurt petitie

Op dinsdag 14 november 2023 hebben de bewoners van de Drevenbuurt een petitie aan de burgemeester overhandigd. Hierin werd duidelijk gemaakt dat er nog onvoldoende zekerheid geboden kan worden aan de bewoners van de Drevenbuurt. 

Interessant genoeg is deze petitie veel vaker ondertekend dan de volksraadspleging over welke collectieve warmtevoorziening men zou moeten kiezen.

ONS.Vlaardingen steunt de petitie van de inwoners van de Drevenbuurt volledig en is van mening dat de voorgestelde time-out perfect aansluit op de derde eis uit de petitie.

Vlaardingen weer van ONS!

Zie hier de vragen van ONS over uitstel voor de Drevenbuurt

Zie hier de beantwoording van
het college